Символичен старт на ремонтните дейности на  Хуманитарната гимназия в Пловдив

...
Символичен старт на ремонтните дейности на  Хуманитарната гимназия в Пловдив
Коментари Харесай

Ремонтират Хуманитарната, търсят още 3 млн.

Символичен старт на ремонтните действия на  Хуманитарната гимназия в Пловдив бе даден през днешния ден при дефицит от 3 млн. за окончателното привършване

2,7 млн. лв. са обезпечени по подписан контракт с регион Централен и Министерството на културата, а 800 000 лв. са от Министерството на образованието и науката.

Най-старото учебно заведение в Пловдив е монумент на културата, а на церемонията участва освет кметът Здравко Димитров – и новият министър на културата Кръстю Кръстев, дълготраен шеф на театъра.

Първият стадий от ремонта би трябвало да завърши до началото на новата образователна година, няма да се прекъсват образователните занятия и учениците няма да бъдат премествани в други учебни заведения.

Всички общински управления сме задължени на това учебно заведение. В този мандат успяхме да стартираме реставрацията на Хуманитарната гимназия. Всички сме длъжни да съхраняваме историята ни. Нашите деца заслужават освен нови технологии, само че и условия, в които да учат, сподели Здравко Димитров на първата копка.

В бюджета на общината ще има гласувани средства за ремонта, само че това зависи от волята на Общински съвет – Пловдив.
Това е едно от сакралните места на Пловдив. Бях благополучен и горделив, че този ремонт ще се случи, когато ми оповестиха за него. Когато човек си показа, че тук е учил Любен Каравелов, че тук Васил Левски към този момент е мислил за своята организация. Това е люлката на строителите на модерна България. Това учебно заведение е изключителна горделивост за всички ни. Министерството на културата оказа помощ за този ремонт. Това е отдаване на респект към, тези които да почнали отсам и за тези, които през днешния ден учат тук. Това е доста комплициран ремонт, тъй като ще възстановим постройката в първичния тип. За всички действия ще следи екип на НИНКН, означи министър Кръстев. Цялата сума на ремонтите, за двата стадия, в това число следващата година, е 11 млн. лв..
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР